sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vihreitä juttussii

Tuli pyyntö, jotta kummipoijjalle pitäs tehä uus mastopuku, kun entinen tekemäni oli jäänyt kasvavalle nuorelle miehelle pieneksi. 
Entinenkin puku oli toteutettu 
edullisesti saksan armeijan vanhoista takeista, joten samalla linjalla jatkettiin. Tosin nyt parin vuoden jälkeen oli uus puku huomattavasti isompaa kokoa, joten tarkkaan sai kaavat asetella jotta takista sai tarvitsemansa. Takkeja oli itellä vielä tallessa iso laatikollinen (joista haluan eroon, saksalaisen sotilaan haju on kamala! :D), joten eipä paljon haitannut vaikka neljä takkia tarvittiin puvun aikaansaamiseksi :)


Kaavat on Ottobreltä, hyvin pienillä muutoksilla. Takki on Windstopper- kaavalla (Ottobre 1/13), mutta hihoissa ja helmassa on resorit. Lisäksi takissa on alkuperäisen armeijatakin tuulilista, napitus, vetoketju ja rintataskut. Siks ne on nuin kauheen suuret, mutta armeijan ompeleita ei hyvin kannata purkaa kun ovat niin pirun lujaa tekoo :D
Housujen kaavana Ottobre 4/12 Forest Path- ulkohousut reisitaskulisäyksillä. Huomaathan, että reisitaskut ovat samanlaiset kuin takin taskut. Eli siis purin vain yhdestä takista rintataskut, vähän madalsin taskupusseja ja ompelin housuihin. Kunnon "maastiksissa" pittää kuulema olla reisitaskut :)

Ihanan noppeet ommeltavat, kun ei tarvinnu yhtään väkrätä vetoketjujen tai nuitten painonappien kanssa!

Toistaiseksi uusimmasta Ottobrestä pisti myös sattumalta silmään pojan boksereitten ohje, ja ei kun kokeiluun vain! :)
Ajatusmalli kyllä pitkälti on, jotta alusvaatteet ostettas kaupasta mutta kokeiluluontoisesti voinee muutamat bökät ommellakin. Varsinkin kun pikku-ukko tykästyi niihin. :)

Olikin pitkästä aikaa ompelutyö, jonka toteutin pelkästään ompelukoneella (verhoja ei lasketa). En aiemmin ole mitään vaatetta täysin taso- ompeleilla tehnyt. Lähinnä vain hihansuita yms. kanttaillut sillä. Mutta hienosti taipui saumoihinkin, tosin kunhan vielä opettelen niin ettei tarvii ekaks suoralla läjään ommella ja päälle tasosaumaa..
Kankaaksi tähän valikoitui mehtämiehen mieluisia sävyjä
sisältävä pallotrikoo, ollut joskus paita. Eli siis koeversioon kierrätysmatskua. :D Seuraavat toteutetaan reilusti tehostevärisinä jostain yksivärisestä trikoosta.

Ja vihreestä kierrätysaattesta ihan oikeeseen kierrätykseenkin. Ulkovarastoon on taas mystisesti talven aikaan kerääntynyt n. auton takakontillisen verran ylijäämävaatetta. Yks pahvilotju on matonkudekamaa, mutta kaikki muut vaatis jatkosijoitusta johonkin. Mutta kun kyseessä ei ole mitään kivannäköistä lapsille pieneks jäänyttä, vaan 90- luvun näköistä lapsille pieneks jäänyttä. :O
Tässä oon viime viikot pienen pääni puhki miettinyt jotta mitä kummaa niille vaatteille tekisinkään.. Kirpputoreille ei kehtaa kaikkia viedä, kun kukaan viisas ei semmosia koskaan sieltä hyllystä itelleen osta. Kaatopaikalle en halua viiä, eivät kuulu sinne koska ovat ehjiä ja siistejä (ainoostaan kamalia :D)
Niin sattumalta ongelmanratkaisun perjantai-illan kuskintehtävää suorittaessani keksin, UFF- keräyslaatikon kyljessähän lukee "apua kriisi- ja kehitysmaihin". Sielä ei ehkä olla niin nuukia ysärikuoseille. Ainakaan toivottavasti?
Eli se on päivä käytettävä ja lajiteltava ne noin sata laatikkoo ja nyssäkkätä kahteen osaan, toisen saakoot työttömien yhdistys ja toisen kehitysmaat. Murheeni on ratkaistu peltisten keräyspönttöjen avulla! :P

2 kommenttia:

  1. Minäki turhauvuin ommiin rytkyihin ku ne tuolla eessä pyöri ja kävin nakkaamassa kans tollaseen peltipönikkään! menneepähä ees johonki eikä jää kaatopaikalle turhaan romottammaa :)

    VastaaPoista
  2. Haastan sinut blogissani:
    http://persikkakarhu.blogspot.fi/2013/12/11-asian-haaste.html

    VastaaPoista