torstai 12. maaliskuuta 2015

Lastulevykalusteen uusi elämä

Olipa kerran erräässä talossa äärettömän ruma oikein 80- 90- lukuja huokuva kaksiosainen kirjahylly. Talon emäntä olisi halunnut heittää hyllyn roskiin, isäntä empi ja sitten paikalle sattui muuan timpurinainen. Nainenkin oli sitä mieltä, että roskiin joutaa moiset ikivanhat rumilukset. Kunnes timpurinaisella välähti, hän se vie toisen hyllynpuolikkaan kouluikäisen tytön huoneeseen papereiden ja vaikkapa koriste-esineiden säilytyspaikaksi. Niinpä laatikoilla varustettu hylly lähti uuteen kotiin. Tavallisempi, rumempi, puolikas jäi odottamaan roskakyytiään. Sitä ei tullut, tuli vain timpurinainen uudestaan ja vei toisenkin hyllyn mukanaan. Ensimmäisenä viety hylly odottaa edelleenkin käsittelyä, mutta jälkimmäiseen visio syttyi hyvin lyhyellä mietintäajalla.


Hylly on maalattu tartuntapohjaisella teknoksen futura- maalilla. Täysihimmeä ja puhdas, sävyttämätön valkea. Pohjat ainoastaan pesin maalipesulla, muuta karhennusta niille en tehnyt. Eli voi olla, ettei maali tule täydellisesti kestämään. Mutta jos edes pari vuotta, sitten kuitenkin on tulevien koululaisten huone järjestelyn ja uusiksisisustamisen tarpeessa.
" Tapetti" on ikean lahjapaperia. Tapettiliisterillä vain vetytin kunnolla ennen liimausta. Sen verran ohutta luirua paperi kuitenkin oli tapettiin verrattuna, että reunat kesti leikata vasta seuraavana päivänä. Onneksi ylimennyt liisteri lähti märällä rätillä kevyesti pyyhkien.
Oven nuppeihin löytyi varastoista pikkupurkissa tuommosta ihanaa yönsinistä tikkurilan jokeria (joka on muuten silkinhimmeän pintansa ansiosta tämän maalarin lempparimaalia!). Ja ovien koristelistoihin ihan ite sekoitin marjapuuron sävyä. Sinistä sotkin pinkkiin ja vähän valkeaa jajaja ... :P

Tuli aika kiva hylly! Tuossa välitasolla on tällä hetkellä lasten kuvaputkitelkkari (jonka olen muuten maalannut valkeaksi), mutta mietinnässä on jos vähänkatsotun telkkarin poistaisi ja laittaisi tilalle yhden välihyllyn. Kulta&Muru kuulema perustaisi petshoppimaailman siihen :D

ps. tummanruskeat ikkunanpokat on ihan sikarumat, mutta melko työ niitten maalaminenkin on, pitkien verhojen ripustaminen on helpompaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti