keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kevät keikkuen tulevi..

Vai tullooko..? Kyllä soppii jo vähän assiita eppäillä, kun ollaan kohta huhtikuussa menossa ja silti mittarissa - 20 pakkasta. 

Mutta valon miärä ainakin on lissääntyny hurjasti ja samalla vauhilla tämän emännän vireystaso :P Nythän sitä alkaa olla jo ihan normaali, talvi meni jotenkin taas puolhorroksessa..

Ja mitä tulee tuohon valoon, piti sitä vastaan jo ensmäinen suojautumiskeinokin kehitellä. Vaikka tykkään auringosta, niin en tykkää siitä että se paistaa killittää suoraan silmille het kuuen aikaan aamusta. Eipähän sitä tietysti tullu talven hämyssä makuuhuoneita vaihtaissa mietittyy, että ikkuna vois vaatia muutakin kun pitsiverhot.. 

Vaan ennää ei arska aamutuimaan meitä herättele samalla viissiin, vanhasta pussilakanasta tuli just sopiva tähtitaivas ikkunaan nostoverhon muodossa :P 
Ja mitenkä oel heleppo ommella, laitoihin vain kujat verhotangolle sekä alarimalle. Nosto tapahtuu verhon taakse ommelluilla kangassuikaleilla sekä napeilla. 


Kuva on otettu päivällä ja auringonpaisteella, hyvin tekköö pimentäjä tehtäväsä :)


Kuvassa myös juoppo rönsylilja säiliöruukkuun (tai siis sankkohan tuo on) istutettuna saamassa valohoitoo eteläikkunalta. Helpottu kummasti nuittenkin juoppokasvien kastelu ja hengissäpitokin, kun keksin tehä nuo säiliöruukut niille. Ennen sai harva se päivä vettä kipata, niin nyt riittää jos kerran tai kaks viikossa säiliön virkaa pohjalla toimittavan salaattirasian täyttää.


Mutta, monena uamuna oon pohtinu jotta miks kahvi tuoksuu ja maistuu paljon paremmin viileessä? Melkein tulee kahvikuppii nuuskutellessa jo nuotiofiilikset.. Ei sillä, että meillä ois aamusin kylmä (eihän 17 astetta ees vielä oo paha, eihän..? :D) mutta kun oon vähä laiska hirmutalven jäliltä kantamaan uuneihin puita. :D
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti