tiistai 1. maaliskuuta 2011

Koiruuvven haalarit

 Ompelin ystäväni whippetille oikein supertalvihaalarit, pitämään "leudon pikkupakkasen" poissa ruipelokoirulin iholta :)


Elämäni eka koiran haalari, tai muukaan muulle eläimelle kuin hevoselle ompelemani juttu. Eli siis lähtökohtasesti ei mitään hajuakaan miltä minkäkin kohan pitäs näyttää tai käyttäytyä. 

Joka välissä vain koiranomistajalta kyselin, että tehhäänkö tälleen vai tälleen vaiko mahollisesti vielä kolmannella tavalla :DMallin pohjana käytin hurtan sadehaalaria, johon koiran omistajan toivomuksesta tehtiin muutamia muutoksiakin heti alkuunsa. Mm. haalariin tuli pitkä vuorillinen kaulus ja mahanalusaukkoa pidennettiin useita senttejä. Haalarissa on mahdollisesti tuulta ja vettäkin pitävä (? unohin kahtoo :P) päällikangas, villa-, fleece- ja vanuvuorit sekä koiran ihoa vasten normaalia luikasta takeissakin käytettävää sisäkangasta. Eli siis on tosi paksu vaate kyseessä. Ei kuitenkaan tullut raskaan oloiseksi useista kerroksistaan huolimatta.Kiristäminen tapahtuu kahdella sisäpuolelle ommellulla kuminauhakujalla, vyötäisiltä ja kaulasta.


Materiaalit on lähes täysin kierrätysmatskua. Päällikangas on mieheni vanha talvitakki sekä vanhimman tytön vanhat reiman toppahousut, samoista aineksista on myös sisävuori. Väliin silppusin miehen vanhan villapaidan ja aivan käyttämätöntä fleecee (mites se menikään jotain vanhaa, jotain uutta... :D). Resorit tuli tosi näppärästi toppatakin kauluksista, vetoketjuläpät toppahousujen henkseleistä ja toppatakin helmasta.
Epäilen olevani jokseenkin luova sielu :D


Mielestäni aika hyvä lopputulos, kun ottaa huomioon että oli vasta harjotuskappale :PEi kommentteja:

Lähetä kommentti